Lakberendezési trendek,
amik valószínűleg túlélik 2019-et

Lakberendezési trendek, amik valószínűleg túlélik 2019-et

Tudjátok rólam, hogy nem vagyok a divathullámok tudatos követője, inkább az ösztöneimre, a szépérzékemre hagyatkozom. A tanácsadásaim során ez elő is szokott jönni, mikor az ízlésvilágokat kell összehangolnunk. Engem is simán leoltott volna a zseniális Anna Vintour (szerepében a még zseniálisabb Meryl Streep) az Ördög Pradát visel című filmben, mert hasonlóképp inkább a zsigeri felhasználója vagyok a divatnak, mintsem a tudatos alkalmazója. De azért valami csak ragadt rám 2019 lakberendezési irányzataiból 🙂

7+3 irányt vettem górcső alá, nézzük a kiszavazó showt!

1. NŐIES DESIGN

A lakberendezés is mindig ráhangolódik az általános világtrendekre. Most a nők korát éljük, a bútorok világában is megszaporodtak a nőiesebb, lekerekítettebb formák, a feminin színek. Imádom ezt a púder világot egy-egy kifinomultan vagy épp vagányan férfias darabbal/színnel ellensúlyozni – ezt mindenképp megtartom a jövőben is.

Bajvívó utcai lakásunkban például vannak feminin vonások, részletek, a képekért katt ide!

2. HYGGE

Lehet, hogy a szót még mindig nem tudjuk kiejteni, de attól még körbevesz minket a kereskedelmi láncok dekor polcain, a skandináv életérzés eluralkodik a magyar otthonokban is és ez rendjén van. A letisztultsága miatt jól megfér más stílusirányzatokkal, ezért nálam befutó még mindig!

3. MINTÁS TAPÉTÁK

Jöjjenek velünk tovább, naná! Ugyan egyes minták kikerülnek a pikszisből, mint például a banán- és pálmalevelek, de a nagy virágos minták, amiket valahogy mindenki a régi angolos cottage-okkal azonosít, továbbra is hódítani fognak.

4. ARANY ÉS RÉZ KIEGÉSZÍTŐK

A luxus mindig trendi lesz, nálam is fel-felbukkan a dekorációban. Itt szerintem még inkább fontos a kevesebb néha több elve – egy kevés sárgaréz fel tudja dobni a tereket, ráadásul valami irtó jól mutat a klasszikus kékkel vegyítve, ami az idei Pantone favorit.

5. MINIMALIZMUS

Natúr, földbarát enteriőrök – ennek aztán elengedhetetlenül szerves része a környezet (tudom, minek nem…:)), de mégis itt érzem leginkább fontosnak, hogy ezek az elemek olyan helyre kerüljenek, ahol az embert úgy igazán körbeveszi a természetes környezet. A faanyagokat minden mennyiségben használom, mert otthonos érzéseket közvetítenek. Ugyanakkor nem vagyok egy nagy minimalizmus fan, az én hitvallásom, hogy a letisztult formákat igenis meg kell tölteni tartalommal az otthonérzet megtalálásáért.

6. SZÜRKE 50 ÁRNYALATA

Én még várok egy évet arra, hogy megunom-e a szürke falszínt, egyelőre továbbra is imádom! Az a helyzet, hogy mindenhez megy 🙂 és minden alkalomra, térbe ideális. Összefogja a tereket és kiemeli a szépséges bútorokat, dekorációkat. Van melegebb és hidegebb árnyalata….azt hiszem egészen erős kampánybeszéd ez a szürke mellett.

7. BÁRSONY KÁRPITOS BÚTOROK

Ki tudja, adjunk még egy évet nektek…Egy-egy hangsúlyos darabbal olyan szépen fel lehet dobni a teret.

És mi az, ami 2019-ben marad?

8. BANÁNLEVELES, PÁLMAFÁS MINTÁK

Minden felületen: tapétán, kárpiton, szőnyegen! Nekem ez csak dekor elemekben játszott, szerintem ezt 2019-cel el is búcsúztathatjuk.

9. KORALL SZÍN & ROSEGOLD

Mi valahogy sohasem kerültünk mély barátságba, talán már nem is fogunk.

10. KIFELÉ FORDULÁS

Az exhibicionista és ingergazdag tereket egyre inkább leváltja az otthon letisztultabb, bensőségesebb, menedékszerű berendezése, talán mert a világ csak egyre zajosabb lesz 2020-ban is.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti mit éreztek időtállónak, mivel egészítenétek ki a listámat, írjátok meg kommentben!