Bajvívó projekt – A skandináv álomlakás

Bajvívó projekt – Az úgynevezett Álomlakásunk

Be kell vallanom, hogy ezt a leírást utólag írom, alapjául az igencsak megszépült emlékeim szolgálnak, mert ha jobban belegondolok, akadt ott probléma bőven. Szóval nagyon-nagyon messziről indultunk, de lerövidítem nektek az utat, fogadjátok szeretettel ezt a kis bemutatót a Bajvívó NewRoof Design projekttel.

Ezt az álomlakás címet, amúgy nem én osztottam a Bajvívóra, otthonainkat szereti a lakáskultúra szerkesztősége is, amiért nagyon hálás vagyok.

 

Álomlakás Budán: szépség és praktikusság 95 négyzetméteren

Nem vagyok egy igazán spirituális ember, úgyhogy még számomra is kicsit lilán hangzik ez: de az a helyzet, hogy…

…nálam a lakás mondja meg a stílust.

Amikor először belépek és körülnézek, lehet az egy dúsan tapétázott, színes falakkal, és nehéz bútorokkal megáldott tér, vagy egy teljesen lelakott romhalmaz, mindig kialakul bennem, hogy milyen stílust szeretnék ott létrehozni.

A II. kerületben található, Bajvívó utcai projektünk egy (most tanultam!) magyar Bauhaus épületben épült. Így adott lett volna, hogy ez előtt tisztelegve Mid Century Modern lakást hozzunk létre, mégis a terek, a lehetőségek, a környék inkább a skandináv stílusirányzat felé húzott.

Elképzelésem szerint tehát, skandináv letisztult alapra építve alakítottuk ki az otthonos, puha és melegséget sugárzó lakást leendő tulajdonosának.

Az ingatlan egyébként igencsak zegzúgos volt, itt egy kis kamra, ott egy előszoba, apró konyha, fény nélküli étkező. Szóval akadt dolga bőven a bontó brigádnak, gyakorlatilag teljesen új alapokra helyeztük a lakást. Igazából majdnem hogy csak a külső falak maradtak meg. Ez a bátorság néha szükséges a tervezéshez, tanácsadásaim központi tapasztalata az, hogy az ilyen merész húzások miatt fordulnak az emberek szakemberhez, mert a nagyon drasztikus változtatásokhoz értő szemre van szükség.

Az én mottóm valahogy így is hangozhatna: ha nincsenek falak, akkor az egész térbe azt álmodsz, amit csak szeretnél. Lelki szemeim előtt láttam, hogy miként funkcionál majd az előtérből nyíló konyha az étkezővel. Sőt! mire elkezdtük a munkát már tudtam, hogy egy teljesen egyedi, kárpitozott beülős étkezőt szeretnék ebbe a lakásba.

 

Íme, így sikerült:

A skandináv stílus remek alapot teremt ahhoz, hogy az ember kiélje a kreatívitását, így igyekeztem minden helyiségbe egy-egy kis különleges elemet becsempészni, hogy a tér mégse legyen túl letisztult.

A nappaliba kandallófal került, az étkezőbe egyedi pad, a dolgozóba különleges replica lámpa, míg a hálószobába a függőfotel.
Ez utóbbi bútordarab megragadja a tekintetet, valamelyest váratlan a jelenléte a szobában és mégis teljesen harmonizál a háló stílusával és a kuckózás hangulatát erősíti.

Ha választanom kell, melyik kiegészítővel küzdök a legtöbbet, akkor azt mondanám az bizony a függöny… mindig az utolsó utáni pillanatban döntöm el, hogy hogyan legyen. Kb. sohasem sikerül elsőre megfelelő méretűt csináltatnom, és kb. mindig az utolsó nap, utolsó percében kerül a helyére. Ellenben a kedvencem, amivel ugyan még 10x ennyi időt töltök, ugyanakkor minden percét élvezem: az a lámpavadászat. Olyan 4-5 ezer (nem, nem olvastátok rosszul) lámpát bogarászok végig egy-egy felújítás alkalmával, hogy megtaláljam a térbe leginkább passzolót.

Ebben a lakásban igencsak kiéltem a kreativitásomat lámpa ügyben, számtalan formával, színnel és anyaggal játszottam.


Kattintsátok végig a projektoldalon a képgalériát és akkor látjátok majd, elárulom: 12 féle fényforrást fogtok találni. Vajon észreveszitek mindet?! 🙂

És ami azt illeti van egy nagyon jó hírem számotokra, hamarosan letölthetővé teszem a NewRoof Design projetkek konszignációs listáit, így ha például kíváncsiak vagytok arra a bizonyos 12 lámpára, akkor web elérhetőségekkel, árakkal meg tudjátok majd nézni. Arra bíztatlak titeket, ha érdeklődve várjátok a bevásárló listáimat, hogy iratkozzatok fel a hírlevélre: