Úgy tűnik idén korábban lesz tavasz, így már múlt héten bezsongtam, hogy ideje lenne, egy kicsit feldíszíteni a körfolyosónkat, így vettem néhány virágot, és rendet vágtam a sok téli limlom között, hogy hangulatosabb lehessen a dolog.

Modern balkon

Amikor az ötletek után bogarásztam, azt olvastam, hogy nem a méret a lényeg, bármilyen parányi területen lehet már szép dolgokat csinálni, csupán, akkor valószínűleg arra már nem lesz elég hely, hogy az egész család odaüljön reggelizni. Huh, pedig az milyen mesés lehet, ha mondjuk, az erkélyen iszogatod a reggeli kávéd, vagy a közös friss reggelit ott fogyasztjátok el, na meg egy jó kis fröccs esténként.

Hogyan érdemes nekiállni a dekorálásnak? Érdemes beszerezni sok-sok növényt, amennyit csak elbír a terület, hobbikertészeknek fűszernövényeket vagy kisebb helyen/cserépben is elnevelődő zöldségeket. Kaspókat és balkonládákat, és ha valaki szeret ültetni, akkor saját maga is kialakíthatja a kompozíciókat (bár ezt inkább csak olyanoknak ajánlom, akik tudják mit mivel érdemes/szabad összeültetni). Nekem nagyon tetszik, ha minden kaspó kvázi más formájú, anyagú és méretű, szerintem még színesebbé tudja tenni a helyet. Aztán lehet venni székeket és kis asztalt. Ha kevés a hely, akkor érdemes összecsukhatót, asztalba is van már olyan, ami könnyedén lehajtható.

Virágtárolási ötletek 383b2b60b30b70aa124f73bcfd4d956d

A fa jól mutat az erkélyeken, hisz még inkább a természet közeliséget hirdeti, de a fát érdemes minden évben átkenni, ápolni. Éppen ezért jó, ha valami fedél van a fejük felett, akár épített, akár csak egy napernyő. A műrattan szintén egyre divatosabb, de a szebbeknek kicsit borsos ára tud lenni. Aztán nekem speciel nagyon bejönnek a raklapos megoldások, akár ülőkének egymásra helyezve egy szivaccsal, akár földre téve asztalként. A gyümölcsös ládák lehetnek a polcok, vagy virágtartók. A kosarak pedig a lógható virág kaspók.

Balkon függőággyal Kicsi, de latvanyos balkonBalkon fekete_feherben

És persze díszítésnek jöhetnek a textilek, a párnák, szőnyegek… függönyöket nehezen tudom elképzelni, de akár azzal is lehet kísérletezni. Persze itt fontos, hogy ezek ki lesznek téve az időjárási viszonyoknak, így ezzel számolni kell. Illetve lehet használni led-es vicces formájú lámpákat, amik esténként kellemes hangulatot adhatnak.

hangulatos balkon éjszakaErkely fenyek Sarokbalkon További ötletek alább:

Follow ModernAnyu’s board Balkon ötletek on Pinterest.

(képek forrása: Pinterest)