Az oktatás örök téma. Személy szerint nem tudom megítélni melyik a legjobb iskolarendszer, azt meg főleg nem, hogy azt hogyan lehetne megvalósítani. Viszont Sir Ken Robinson mindenképpen hitelesnek tűnik a téma szempontjából. Véleménye szerint az angolszász iskolarendszer kiöli a kreativitást a gyerekekből. Szerinte a művészetek méltánytalanul kevés szerepet kapnak az iskolapadokban, pedig jóval több személyes fejlődési lehetőséget rejtenek.

Az egyik legtöbbet látott TED előadások egyik ez, nem véletlenül. Az előadója vicces, szórakoztató, és nem utolsósorban hiteles.

Számomra legfontosabb tanulságok…

  • Minden gyereknek van valamiben tehetsége, nem is kicsi
  • A kreativitás ugyanolyan fontos az oktatásban, mint az írástudás, és ezzel megegyező szinten kellene bánnunk vele, mégsem így teszünk…
  • A földön minden egyes országban ugyanaz a tárgyak hierarchiája. A tetején a matematika és a nyelvek, aztán a bölcsészet és alul a művészet. És szinte minden rendszerben van a művészeten belül is hierarchia. A képzőművészet és a zene általában magasabb rangot kap, mint a színház és a tánc. Nincs olyan oktatási intézmény, amely táncot tanít éppúgy mindennap, ahogy a matematikát. Miért? De vajon tényleg miért? 

[embedyt]http://youtu.be/iG9CE55wbtY[/embedyt]
(Kiemelt kép forrása)