És mi lesz a neve?

Ez egy dobogós kérdés, amikor kiderül, hogy valaki babát vár…Mindig az az érzésem, hogy ez a névkérdés, kicsit olyan, mint a politika, vagy a foci… Mindenki ért hozzá, mindenki késztetést érez, hogy véleményt nyilvánítson, akár kérik, akár nem, és mindenki úgy érzi, hogy ő látja a jövőt, és már most tudja, hogy a gyerek, hogy fog érezni ha azt a bizonyos nevet kapja.

Top10 én már csak tudom, hogy hogyan nevezd el a gyerkőcöd!

  1. ’Vadvirágosrét?’ Hát én nem szeretnék beleszólni… de ti tényleg már most nem szeretitek azt a gyereket, mert ez nagy kitolás vele. Állandóan csúfolni fogják az iskolában, tudjátok, hogy milyen gonoszak tudnak lenni a gyerekek. Válasszatok inkább valami egyszerű, átlagos nevet.
  2. ’Tigrisszem?’ Bocs, de szerintem ilyen név nincs is. Nem tudom, ezt hol találtátok, de nézzetek utána, mert szerintem ilyen néven nem anyakönyveznek senkit. De szerencsére még időben vagytok.
  3. Bocsi, még egyszer mi lenne a neve? Jah. Én először azt hallottam, hogy ’Micimackó’, gondoltam is, hogy az mekkora marhaság már, ilyet biztosan nem választotok. Mi? Tényleg, ’Micimackó’t mondtatok. Oh, hát… Na mindegy. Nem igazán értem.
  4. ’Szarvasagancs Szarvaspata’ Tényleg két neve lesz? De miért van erre szükség? Lassan olyan hosszú neveik lesznek a gyerekeknek, mint a brazil szappanoperák sztárjainak. Az pedig már kicsit nevetséges. Vagy nektek nem az?
  5. ’Füles’ Huh, hát ezt szerintem gondoljátok még át egyszer, én ismertem egy srácot, akinek a barátnőjének az ismerősének, az unokájának ez volt a neve, és nagyon rossz gyerek volt, és tudjátok nomen est omen, szóval, olyan válasszatok inkább, akik ’jó’ gyerekek voltak.
  6. ’Zsebibaba’? Bocs, az fiú vagy lánynév? Nem akartok inkább valami olyat választani, amit mindenki ismer, így nem lesz ebből probléma. Szegény majd mindig magyarázkodik a többieknek.
  7. ’Mézescsupor’ És mi lenne a beceneve? Nem lehet becézni? Az mekkora butaság már, becenév kell, az én nevemnek pl.: 8 beceneve van, és engem egyáltalán nem zavar, hogy ki így hív, ki pedig úgy, na jó azt pl.: nem szeretem, hogy … meg, azt sem annyira, hogy …, és azt is jó lenne, ha senki sem használná, hogy…
  8. Komolyan ’Százholdaspagony’-nak akarjátok nevezni? Ne haragudjatok, de ez annyira ósdi név, az ükszülőknek volt ilyen nevük, és ez már teljesen kiment a divatból. Nem akartok inkább valami fiatalosabb, vidámabb nevet választani?
  9. ’Robertgida’ Ezt a nevet még nem is hallottam. Biztosan valami újabb divatnév, nem tudom, miért kell újabb és újabb neveket átvenni a nyugati országokból, olyan sok szép nevünk van már, minek mindig ez a sok újítás. Ki se fogják tudni ejteni. Mindig magyarázhatja majd,hogy hogyan kell leírni…
  10. ’Kangamama’ Jaj, várjatok. És az hogy tetszik, hogy ’Malacka’ vagy az, hogy ’Bagoly’, vagy esetleg az ’Nyuszi’. Szerintem ezek sokkal jobbak lennének, mint az, hogy ’Kangamama’. Egyszerűen jobban el tudom képzelni a gyereketeket ezekkel a nevekkel, de ti tudjátok. Egyébként nektek tényleg tetszik ez a név?

Ki tudjátok egészíteni a listát?