Heti7

Hogyan legyen rend a hűtőben? 

Lehet, hogy ez most furán hangzik, de egyszerűen imádok rendet rakni, rendszerezni dolgokat. Amit még ennél is jobban szeretek, az amit már egyszer rendszereztem… na azt újra rendszerezni. Tudom, nem vagyok teljesen normális. Mondjuk szegény családom szenved is tőle rendesen :)…. mert amikor már azt hiszik, hogy tudják, mi hol van, na akkor egy éles huszárvágással máshova teszem. Természetesen csupán azért, mivel úgy gondolom, ez így logikusabb. Na igen, szerintük nem mindig 🙂

A hűtőre kifejezetten háklis vagyok, nem szeretem, ha ‘kupi’ van benne, és ha valaki valamit csak úgy betesz. Ott is mindennek megvan a maga helye…a húsféleségeknek, a joghurtoknak, a zöldségeknek, sőt a maradékoknak is.

A múltkor belefutottam egy jó kis posztba, ahol volt néhány hűtő-rendszerezési ötlet :), amik szerintem igazán ötletesek, így gondoltam itt is megmutatom, meg persze ráadásként az én kis kicsikémet, ahogyan én szeretem, rendezetten :).

Hogyan legyen rend a hűtőben? – 7 hűtő rendszerezési ötlet

Először is a legfontosabb a selejtezés, azaz a maradékok, lejárt szavatosságú dolgok kidobálása… Én például sajnos hajlamos vagyok dolgokat még tartogatni, hátha jó lesz még valamire (jó magyar szokás szerint). De mindig rá kell jönnöm, hogy senki sem fogja megenni a 3 éve lejárt salátaöntet. Szóval ki vele! Ha ez megvan, akkor jöhet az igazi móka, a rendszerezés.

1. Rendszerezz kosarakba!

Az egyik legegyszerűbb módszer ha az egyes élelmiszer csoportokat (ez nagyon hivatalosra sikeredett), szóval ezeket összerakjuk dobozokba. – nem kell nagy dologra gondolni. Annyi az egész, hogy bemész egy 1 eurós ocsó boltba, és veszel néhány különböző méretű kis kosarat, és szépen elrendezed benne a dolgokat. Ez azért is jó, mivel 1. rend van (suprise, suprise), 2. egyszerűen ki tudod emelni pl.: a sajtos kosarat amiben sokféle sajtféleség van, így nem kell a fél hűtőt átkutatni a füstölt trappistáért.

2. Csinálj emeletet!

Nem tudom, hogy miért van ez, de egyszerűen a hűtőkhöz kevés esetben adnak plusz elemeket. Így könnyen kialakul az a helyzet, amit a felső képen lehet látni, hogy van egy nagy légüres tér, amit nem lehet jól kihasználni. Persze ezt meg lehet oldani úgy, hogy az ember vesz hozzá plusz polcot (már ha lehet), de lehet úgyis, hogy használsz belső polcot például ilyen Ikeásat.

 

57d3ee43d27b7b4e3fcba79dfe2bb3e4

 

3. Lazy Susan – forgatható tálca

Rákerestem többször is, és valóban úgy tűnik ez a hivatalos neve. Lazy Susan. Én alapvetően nem vagyok híve az ilyen körtálcás megoldásnak, mert ugyan tényleg könnyebben el lehet érni a hátsó dolgokat, de több helyet is foglal.

 

4. Eat me first! kosár

Hasznos lehet, ha a vasárnapi ebéd maradékai, vagy a lejárati szavatossághoz közeli termékek egy dobozba kerülnek, méghozzá olyan helyre, ami szem előtt van. Részemről igen hasznos dolog, de cseppet sem szép (így nálam ilyen biza 🙁 nincs is)

5. Kihúzható fiókok

Ez az ötlet egyszerűen zseniális. Ha valaki tudja hol lehet ilyet beszerezni, légyszi dobjon egy kommentet. Átlátható, könnyen kezelhető, és egyszerűen szerelhető. Kell ennél több?

6. Mágnes az apróságoknak

Ez is egy szuper ötlet, úgyhogy bár még ilyenem nincs, tuti, hogy készítek egyet. (ugyan van az Ikeának mágneses fűszertartója, ami akár jó is lehetne, de fémnek nem tesz olyan jót a hűtő). Lehet bele tenni magvakat, gyümölcsöket, vagy akár fűszert is.

7. Menütervező

Ez nem a belső rendszerezést segíti ugyan, de inspirációnak jó lehet. Főleg azoknak ajánlom, akik néha papagájnak érzik magukat, mivel napjában olyan 5ször kell elmondani, hogy aznap mi lesz a vacsora. (igen, nálunk is ez a helyzet).

Ki melyik ötletet valósította már meg? Vagy fogja megvalósítani?