Imádunk fogadkozni, főleg újévkor. Meg persze, ha érezzük, hogy na most változni / változtatni kell. Szülőként pedig hányszor érezzük azt, hogy bizony eljött az ideje, hogy jó példát mutassunk a gyerekeknek, azt pedig csak úgy lehet, ha mi változtatunk először. Nálunk kb. az első balhéig tartanak ezek a fogadalmi fellángolások.

Összegyűjtöttem a 7 fogadalmat, amit szülőként teszünk, és amit ahogy lenni szokott, olyan 5-6 perc alatt semmisítenek meg a gyerekeink!

1. Szülői fogadalom: Többet nem kiabálok velük!

Gyerekek reakciója: Ekkor persze nincs is jobb elfoglaltsága a fiatalságnak, mint elővenni, a zsírkréta halmot, és kidekorálni a nappali falát, csodálatos rajzokkal. Na meg ráadásként megszerezni az alkoholos filcet is, és azzal még biztos, ami biztos alapon összekenni a ruhájukat is.

10-ig elszámolás.. utána ordítás. 🙂

2. Szülői fogadalom: Nem leszek velük olyan türelmetlen!

Gyerekek reakciója: 8.45 … 9-ig van reggeli az óvodában. Az egyik gyerek alsónadrág – zokni kombóban rajzol az íróasztalán. A másik éppen átöltözik, mivel a nagy reggeli kéz-fog-újra kéz mosásban a pólóját totál összevizezte. (pedig ő már so-so készen volt). A harmadik, az pedig csak szimplán üvölt mivel éhes.

Türelem? Mit is jelent ez a szó? 🙂

 

3. Szülői fogadalom: Megpróbálok jobban szervezni, tervezni, hogy több szabadidőm legyen!

Gyerekek reakciója: Az egyik lebetegszik … kezdődik az átszervezés – meló otthonról … a másiknak fontos témazárója lesz, jah, hogy ez csak most derült ki?!… valami különóra is beesett,  amit mindenki elfelejtett beírni a családi naptárba, és az iskolai rendezvényre saját készítésű kekszet kell vinni, upsz.

Ennyit a szervezésről!

4. Szülői fogadalom: Minden este főzök vacsorát, és több zöldséget eszünk majd!

Gyerekek reakciója: “Anya, én csak a rizst meg a húst kérem. Nem, én nem akarok karfiolt enni a rakott karfiolból. Azt nem szeretem. Húsleves van? Csak brokkolikrém? Én azt nem szeretem, fúj. Annak fura a szaga is. Inkább akkor vajas pirítóst eszek. “

Olyan jó ilyen jó-evő gyerekeknek főzni 🙂

5. Szülői fogadalom: Nem iszom minden este bort!

Gyerekek reakciója: “Anyaaaaa, megütött! Mondd meg neki, hogy adja vissza az autóm! De anya ő meg meglökött. Hallod? Anyaaa, unatkozom, mit csináljak. Megnézhetek egy mesét? Ehetek egy csokit? Anya, kaphatok egy gumicukrot? Hallasz? Anyaaa, olvasol most egy mesét? Most nem tudunk elpakolni, mert éhesek vagyunk. Anya, figyelj!” ….

Vajon behűtöttem már a fehér bort? 

6. Szülői fogadalom: Esténként olvasok!

Gyerekek reakciója: 21.37 még totál káosz uralkodik otthon. A gyerekek totál felpörögve rohangálnak a lakás romjain… szóval, ha még sikerül is őket végre letenni, egy óra pakolás minimum, hogy megszűnjenek ezek az áldatlan állapotok.

Úgy tűnik, ma sem olvasok. 

7. Szülői fogadalom: Kevesebb kávét iszok!

Gyerekek reakciója: 2.30 – huh végre elaludt újra a kicsi, nem sok idő lesz, de így is lehet aludni pár órát. Erre: 5.00 – “Anyaaaa felébredtem! Játszunk kirakóst?”

Kávé, kávé, kávééééé

Ti mit fogadtattok meg idén?