Azt hiszem a konyha minden nő szíve csücske, és persze ezért igazán fontos lehet az, hogy mekkora az akkora. Jelentem itt sem a méret a lényeg. Egyre több kis konyha van, amiben mégis valahogy szépen elfér minden, amire egy háziasszonynak szüksége van. Összegyűjtöttem néhány praktikus ötletet, amelyet bármilyen méretű konyhában lehet használni. Mindegyik ötletes és látványos tárolási megoldás, aminek a még a megvalósítása sem egy ördöngösség.  

Heti 7 praktikus ötlet a konyhába

1. Tárolás a polc alatt: Ez az ötlet egyszerűen zseniális. (meg lehet oldani egy erősebb mágnessel, de akár úgy is hogy felfúrjuk a tetőket a polc aljára. Szerintem azért is nagyszerű, mert jól néz ki. Nekem legalábbis tetszik ez a lebegő tésztaüveg 🙂

2. Gyümölcstárolás ötletesen: Persze rakhatunk egy gyümölcstároló kosarat is a felső polc aljára, ami szintén praktikus lehet, hiszen nem foglal helyet a pulton.

3. Fűszertárolás ötletesen: Bármilyen kis hely is marad a hűtő vagy a szekrények mellett, könnyedén be lehet oda tenni egy akár 5-10 centis kihúzható polcot, amibe a fűszerek kényelmesen elférnek, sőt még könnyedén átláthatóak, ami szintén nem egy hátrány.

4. Fűszertárolás mágnesekkel: Persze lehet máshogyan is fűszereket tárolni, csak mágnes kell hozzá, és egy hűtő, egy szagelszívó vagy egyszerűen csak egy mágnesfal. Ha szépen feliratozzuk, és kidíszítjük, akkor még színesebbé teheti a konyhát.

5. Polcok a polcokban: Van, hogy a szekrények mélysége, magassága egy adottság, és jó lenne minél jobban szeparálni a belerakandó étkészletet. Erre lehet egy jó módszer pl.: az Ikeában is kapható fém ‘polc’.

6. Étkészlet tárolása fiókban: Egyes helyzetekben a fiók legalább olyan praktikus lehet, mint a szekrény, ahogy az ábra is mutatja. Tudom, ez nem egy aprócska konyha. De a lényeg ugyanez, nem mindig kell felső szekrény, attól még kényelmesen el lehet mindent pakolni.

ac5291abe5180ebb930ed9a39a6611e6

7. Zöldségek tárolása: Ha valakinek nincs kamrája, akkor ez egy szuper helyettesítő megoldás lehet, hogy mégis el tudjuk pakolni a különböző (nem hűtőigényes) zöldségeket.

Küldjetek képet, ha nektek is van valami praktikus megoldásotok a konyhába, amit szívesen megosztanátok másokkal is.

(Képek forrása: ModernAnyu Pinterest konyhai tárolások album)