Megérkezett az igazi ősz. Reggel már csípős hideg van, és mire hazafele sétálunk a bölcsiből gyakorlatilag teljesen besötétedik. Így mikor végre este 8 körül a srácokat sikerül beparancsolni az ágyba, úgy érezzük, hogy 10 óra biztos van… de tulajdonképpen mindegy is, mivel az agykapacitásunk még vagy két órát üzemel, utána tuti mi is kidőlünk. Így egy kis beszélgetés, meg a jó öreg nézzünk ki a fejünkből, mert annyira le vagyunk amortizálva esti program marad a férjjel, és ennek általában az az eredménye, hogy jobb esetben megnézzünk egy sorozat epizódot.

Gondoltam megosztom veletek nálunk most mik a menők (a véres storykat nem bírja az idegrendszerem, így ilyet nem igazán találtok ebben az összeállításban), és kíváncsi vagyok nálatok mik azok, mert lassan kifogyunk a kedvelt listából…pedig ahogy látom az ajánlásokat kering rengeteg a világhálón J

  • Sherlock Holmes (BBC változat)

Egyszerűen imádjuk, izgalmas, ravasz, és én amúgy is brit mániás vagyok, így ebben minden benne van, ami nekem egy jó sorozathoz szükséges. Már kéztördelve várom a 3. évadot, amúgy meg mekkora egy szemétség, ilyen izgalmak, és trükkök közepette befejezni a 2. évadot.

  • Terápia (HBO saját gyártású sorozata)

Aki szereti a pszichológiát, vagy érdekli, hogy mi történik azon a bizonyos kanapén, Freud után szabadon, annak ezt látnia kell. Nagyszerű magyar színészek (én speciel odavagyok Mácsai Pálért), igazi életszerű problémák, egyedi megoldások…és bizony mindenkinek van rejtegetnivalója. Az HBO oldalon az első néhány részt meg lehet nézni ingyenesen.

  • Szívek szállodája (Girlmore girls)

Ez egy kis limonádé, de ízletes, könnyed, vicces és szerethető. Már régóta fut közcsatornákon, és újra és újra felbukkan, de én nem tudom megunni. Lehet, hogy gáz, de „odavagyok érte, de rendesen”. Ha valami nyomaszt, megnézek egy részt, és huss, minden sokkal jobb.

  • Downtown Abbey

Ennek még csak az elején járunk, de mivel, ahogy mondtam britfun vagyok, így nem kérdés, hogy ez bejövős. A kosztümős filmeket is bírom, jó nézni, hogy hogyan éltek az emberek a mindenholelérhető vagy kora előtt. A sorozat az 1900-as éveke elején kezdődik, és egy arisztokrata család, és szolgálói életét mutatja be, úgy hogy közben a történelem nagyeseményei is befolyásolják a család életét.

  • Testvérek (Brothers&sisters)

Amolyan Gilmore girls-ös könnyed kis sorozat, ahol mindig történik valami. Amerikában nagyon kedvelt, nálunk talán kevésbé. Fantasztikus lehet ilyen összetartó nagy családhoz tartozni, ahol a vita, és az ellentétek az élet része, de ugyanennyire a szeretet és az elfogadás is.

+1 Homeland – még csak ajánlás érkezett rá, így ha van vélemény azt szívesen veszem J

(Kiemelt kép forrása)