Első gyerek? Figyelj, én nem akarok okoskodni, de nekem az vált be, hogy… És azt próbáltad már, hogy? … Tényleg te így csinálod? Kicsit érdekesen hangzik, de te tudod…. Nekem még nincs gyerekem, de szerinted az jó, ahogy ezt … kezeled?….

Ahogy a terhesség alatt, ezen időszakban is csőstül jönnek az ’egyértelmű’ megoldásokba burkolt válaszok, amiktől néhány kezdő szülő elbizonytalanodik, a többség pedig egy ponton túl a másik oldalra kívánja őket.

6+1 mondat, amivel a kisgyerekes szülőket ki lehet kergetni a világból…

3 naposan…
És most miért sír? Egyébként mindig ilyen sokat sír?
3 hetesen…
Mennyit eszik? Olyan keveset? Jó lenne, ha többször tennéd mellre, mert szerintem az kevés neki, nem fog rendesen fejlődni. Az én Gézám kétszer ennyit evett ennyi idősen, és nézd milyen szép szál legény lett.
Nem eteted meg? Szerintem éhes. Tudom, hogy csak 20 perce evett, de ilyen kicsiknek nagyon gyors az anyagcseréje, és már ennyi idő után is ehet újra.
Hasfájós? Figyelj ez egyszerűen megoldható, csak neked kell jobban odafigyelned az étkezésre és ennyi az egész, ha nem eszel pl.: K-betűseket, tejtermékeket, akkor ő sem lesz hasfájós. Szerintem egyébként is ez a dolog túl van reagálva, nekem mindkét gyerekem az volt, mégis keveset sírtak. Ha egy pici gyerek sokat sír, gyorsan ráfogják, hogy az a baja…
3 hónaposan…
Látom, cumizik, nem félsz attól, hogy emiatt nem fog rendesen szopizni? De főleg az lehet nagy baj, hogy nem fog rendesen beszélni, tudod, a cumizó gyerekek később kezdenek el beszélni, és nem is olyan szépen mondanak szavakat, legalábbis én ezt vettem észre. De te tudod.
Hordozod? Nem félsz, hogy megfullad abban a szövet izében? Biztos, hogy kap ott elég levegőt? És a tartása? Hát, te tudod, de ha emiatt kell tornáztatni vinned, én mondtam.
Tényleg nem hordozod? Akkor mégis hogyan fog kialakulni a kötődés közöttetek? Szerintem ez az anya gyerek kapcsolat alapja, ha ez kihagyod, akkor óriási hibát követsz el, ami majd tinédzser korban fog előjönni.
Nálatok milyen idegesítő kérdésekbe burkolt meggyőződések hangzottak el?
(a cikk megírásában segített Erika :), köszi)