Az anyasággal együtt jár néhány dolog… olyan dolgok is, amiket szerintem, ha elmesélnek, mielőtt anya leszek, csak jót mosolygok rajta, és nyugtázom a többiek túlbuzgósságát. Íme 10 dolog, amit valószínűleg nem tudtál magadról, mielőtt anya lettél. 

  • Az anyaság előtt 30-40 percet is eltöltöttél a gardrób előtt ácsorogva, hogy melyik is a megfelelő ruha aznapra, melyik tükrözi legjobban a hangulatod. Aztán még kellett idő a frizurára, és a sminkre, és még több, ha még egy reggeli zuhanyt is be akartál szorítani a reggeli etapba. Anyaként, olyan röpke 10 perc alatt készülsz el… és hogy mi van ebben? Zuhany, smink, frizura, ruha kiválasztás, és felvétel. Upsza, ez aztán a hatékonyság.
  • Korábban a baráti összejövetelek/ munkahelyi kiruccanások után 2 napig feküdted az átmulatott éjszakát, és 48 óra kellett, hogy helyreálljon az ébrenlét-alvás egyensúly. Anyaként, meglepő módon simán elketyegsz akár heteken keresztül is 4-4 óra alvással, amit megszakításokkal tudsz csak abszolválni.
  • A futás jó, a futás egészséges, de még maga Usain Bolt is megirigyelné azt a sebességet, amivel egy anyaként futsz a játszótér egyik végéből a másikba, ha a gyereked hangját 100 másik ott játszó gyerek közül meghallod.
  • Korábban egy nyaralás során több bőröndnyi ruhát pakoltál össze, hiszen kell strandos szerkó, aztán délutáni városban sétálgatós, na meg esti dögös, és persze mi történik, ha a kedvenc gatyád leöntöd borral… Aztán megérkezett a gyerkőc, és egy sporttáskányi ruhát pakolhatsz magadnak maximum, mivel a kocsi csomagtartójában, már így is az ablakot verdesi a sok babaholmi.
  • Egy egész hétvége tudott elmenni arra, hogy a házat élhetővé varázsold, most meg a 1,5 órás délutáni alvás alatt kipakolsz a mosogatógépből, kiteszed száradni a ruhákat, kivasalod a férjed ingeit, letörlöd a port a nappaliban, összesepersz, és felmosol, előkészíted a vacsorát, és még néhány email-re is tudsz válaszolni, mielőtt a gyerkőc felébred.
  • Edzésen egy 8-10 kilós súlyt emlegetve mérhetetlen izomlázad lesz másnap, míg a gyereked 8-10 kilós súlyát gyakorlatilag egész nap el tudod cipelgetni, és ezt persze úgy, hogy közben egy dekányi nem olvad le rólad, pedig megérdemelnéd J
  • A gyerekek születése után megtanulsz iszonyú zajban, gyereksikongatások közepette is ’jógázni’, hiszen egy anya mantrája: ’a veszekedésre már nem kapom fel a fejem, ha nincs elkeserítő sírás, végzem tovább a dolgom. Már csak az üvegcsörömpölés tud megriasztani.’
  • Rájössz, hogy nagyjából bármilyen sérülést megold egy gyógypuszi és egy ölelés, a legnagyobbnak hit cukahara fejre esés után, és egy puszival később már vígan lehet újabb akadályokat bevenni.
  • A korábban felsővezetőkkel szerzett tárgyalási tapasztalatod egy fabatkát sem ér, amikor amellett kell érvelned, hogy miért lenne most rettentően hasznos a gyereked számára, ha megenné az elé kínált répát. Így a répa természetesen elmarad.
  • A korábban Kispál és Quimby számok helyett most Boci-boci tarka, és Kiskacsa fürdik van a porondon… és régen el sem tudtad volna képzelni, hogy képes vagy ezeket végtelenített üzemmódban órákig énekelni, mert amíg ezek szólnak, addig legalább csend van csecsemő fronton.

 Te mivel egészítenéd ki a listát?